Repatrieri

Asiguram repatrierea persoanelor decedate in afara Romaniei, cat si transportul cetatenilor straini decedati pe teritoriul Romaniei. Indiferent de conditii deplasarile persoanei decedate se face in cele mai potrivite conditii de igiena si de pastrare.

• Transport cu autovehicule funerare dotate la standarde europene;
• Pasaport mortuar international;
• Certificat de deces International;
• Autorizatii de transport internationale
• Frigidere special amenajate (doar la cerere).

 

Nu trebuie sa incheiati intelegeri verbale doar la telefon fara ca sa aveti toate datele firmei cu care dumneavaostra discutati, numele persoanelor de contact. *Transportul persoanelor decedate trebuie sa fie facut numai cu masini omologate in acest sens. NU POATE FI EFECTUAT CU DACIA PAPUC sau cu alte masini care nu au fost modificate, omologate si autorizzate in acest sens. Masinile funerare trebuie sa fie omologate in baza la legislatia comunitatii europene din tara de unde are loc repatrierea.

Cereti sa va fie trasmis documentul de identitate al masini cu care se va face transportul procum si documentul sanitar de omologare pt transportul persoanelor decedate. Serviciul de repatriere decedati trebuie facut cu masini omologate si cu inspectia sanitara – neindeplinirea uneia dintre aceste conditii poate duce la sechestrarea sicriului de catre institutiile abilitate ceea ce are ca si consecinte intarzierea transportului, cheltuieli suplimentare sau compromiterea totala a transportului. * Sicriul in care se transporta persoana decedata va fi ales de catre familie si nu poate fi schimbat.

Sa nu acceptati si sa nu fiti de acord sa vi se propuna ca la sosirea in Romania sa va fie schimbat sicriul.Trebuie sa verificati existenta sicriului de zinc in interiorul celui de lemn. Acesta este un mod incorect de comportament si cine va propune un astfel schimb chiar de la inceput va fi dificil ca acea persoana sa aiba un comportament corect cu dumneavoastra pana la sfarsit. Persoana care va propune acest lucru nu face altceva decat sa profite de starea dumneavostra de emotivitate si sa va insele. Daca va propune acest lucru fiti sigur ca cel in cauza a mai folosit acelasi sicriu si la transportul altor persoane decedate, va continua sa il foloseasca in continuare si va vinde inca un sicriu pentru a profita de starea dumneavaostra.

Cine face acest lucru pur si simplu isi bate josc de dumneavaostra, exista pericolul transmiterii unor boli, incalca in mod constient orice demnitate a persoanei, si nu in ultimul rand incalca legea oricarui stat si este pasibil de amenzi sau intrarea sub incidenta penala. * Nu acceptati sa trimiteti bani ( prin Western Union ) la persoane pe care nu le cunoasteti sau cu care ati vb doar la telefon.

Plata trebuie facuta doar prin banca si numai in contul bancar al unei firme pentru a avea mereu contactul cu firma respectiva si pentru a fi siguri de eliberarea facturii fiscale. Eliberarea facturii fiscale este importanta deoarece in baza acesteia si numai in cazul in care plata a fost facuta prin banca se va putea ridica ajutorul de inmormantare din statul in care a avut loc decesul.

Acest ajutor este acordat in fiecare stat al Comunitatii Europene. * Nu acceptati sa faceti repatrierea unei persoane decedate in cazul in care firma care se va ocupa de repèatriere nu a semnat un contract clar cu dumneavaostra unde sunt enumerate toate serviciile care includ repatrierea. .